Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Megnyílt Európa legnagyobb elektromos autó töltőpontja

2016. szeptember 12. | Lantos Tivadar |  1463 |

Az alábbi tartalom archív, 8 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Megnyílt Európa legnagyobb elektromos autó töltőpontja

Összesen 28 töltőponttal átadták Európa legnagyobb elektromos autó töltőpontját a norvégiai Nebbensben.

Összesen 28 töltőponttal átadták Európa legnagyobb elektromos autó töltőpontját a norvégiai Nebbensben.


Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a parkolóban 20 Supercharger töltőfej áll egyedi elrendezésben, így az utánfutót húzó Tesla Model X-ek feltöltése is kényelmesen megoldható. A töltőpontokhoz ugyanis nem kell betolatni, hanem áthajtásos rendszerben kell beállni. A töltőfejek valószínűleg a többi Superchergerhez hasonlóan párban vannak bekötve egy-egy 145 kW teljesítményű töltőrendezésre, amiből mindig csak az első autó kapja meg az autó által felvehető maximális teljesítményt (jelenleg 120 kW), a másik autó az első töltésének befejezéséig a maradékkal kénytelen beérni. A 20 darab Supercharger mellett 4 db 50 kW teljesítményű CHAdeMO/CCS villámtöltő és 4 db 22 kW teljesítményű Type2 csatlakozós töltő is áll a parkolóba, hogy ezen a ponton a lehető legtöbbféle autó feltölthető legyen. A töltők 2000 kW betápon osztoznak.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

E-mobilitásMegújuló energetika